24/7 Bereikbaar

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Wanneer u overweegt om zonnepanelen te plaatsen, is het belangrijk om te weten of uw dak geschikt is voor de installatie van zonnepanelen. Niet alle daken zijn geschikt voor zonnepanelen, en soms is er extra werk nodig om het dak geschikt te maken voor de installatie.

Om te bepalen of uw dak geschikt is voor zonnepanelen, zijn er een aantal factoren waar u rekening mee moet houden. Ten eerste moet u de oriëntatie van uw dak bekijken. Zonnepanelen werken het best op een dak dat op het zuiden gericht is, maar panelen die op het zuidoosten of zuidwesten gericht zijn, kunnen ook goed werken. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de grootte en helling van uw dak. Zonnepanelen werken het best op een dak met een helling tussen de 20 en 60 graden, en er moet genoeg ruimte zijn voor de installatie van de panelen.

Hoeveel zonnepanelen kan ik op mijn dak plaatsen?

Hoeveel zonnepanelen u op uw dak kunt plaatsen, hangt af van de grootte van uw dak en de beschikbare ruimte voor de installatie van de panelen. Een gemiddeld huishouden heeft ongeveer 10 tot 15 zonnepanelen nodig om in de eigen energiebehoefte te voorzien. Het is echter belangrijk om te onthouden dat niet alle daken geschikt zijn voor het plaatsen van zoveel panelen. Het is daarom verstandig om een professionele installateur te raadplegen om te bepalen hoeveel panelen u op uw dak kunt plaatsen.

Gratis dakinspectie aanvragen
Teruggebeld worden?
Teruggebeld worden?

Neem direct contact op!

06 289 582 82

Wat onze klanten over ons schrijven

★★★★★ 4.8/5
Bekijk alle reviews

Lees meer reviews

Vraag een gratis dakinspectie aan!