24/7 Bereikbaar

Hoe vaak moet ik mijn dakgoten schoonmaken en welke tekenen wijzen erop dat ik ze moet reinigen?

Het wordt aanbevolen om uw dakgoten minstens twee keer per jaar schoon te maken, of na elke storm. Als u ze maar één of twee keer vergeet schoon te maken, kunnen ze nog steeds worden gereinigd. Maar als u jarenlang geen aandacht heeft besteed aan uw dakgoten, zijn extremere maatregelen nodig om het probleem op te lossen.

Er zijn verschillende tekenen die erop wijzen dat het tijd is om uw dakgoten onmiddellijk te reinigen. Dieren kunnen zich nestelen in de dakgoten als ze niet regelmatig worden schoongemaakt, zoals vogels, eekhoorns en grote hoeveelheden insecten. Door puin, bladeren en vuil kunnen dakgoot verstoppingen ontstaan en na verloop van tijd kan de viezigheid zich ophopen, waardoor de dakgoten doorzakken. Mos en algen wijzen op een probleem met het dak, de muren of de goten en grote verstoppingen kunnen de watertoevoer naar uw huis verstoren. Lekkages kunnen ontstaan als de dakgoten verstopt zijn en water zich opstapelt op daken, zolders en muren, waardoor de vochtigheid toeneemt.

Het wordt aanbevolen om uw huis regelmatig te inspecteren op rotte plekken, ongedierte, onaangename geuren, schimmelvorming, daklekkages en zolderproblemen. Zorg ervoor dat u deze werkzaamheden zorgvuldig uitvoert, omdat deze stoffen ziekten kunnen verspreiden en allergische reacties kunnen veroorzaken.

Als uw dakgoot beschadigd is, kan dat water nergens heen en ontstaat er vaak ernstige schade aan het huis. Enkele andere tekenen dat uw dakgoot lekt zijn scheuren en lekken in uw dak, een vochtige en beschimmelde zolder, te veel water in de achtertuin, gebarsten funderingsmuren, kelder overstromingen, scheuren in buitenmuren en gevel en roest. Het is belangrijk om uw dakgoten met grote zorgvuldigheid te inspecteren om te voorkomen dat u iets over het hoofd ziet.

Gratis dakinspectie aanvragen
Teruggebeld worden?
Teruggebeld worden?

Neem direct contact op!

06 289 582 82

Wat onze klanten over ons schrijven

★★★★★ 4.8/5
Bekijk alle reviews

Lees meer reviews

Vraag een gratis dakinspectie aan!